Datoria este bună, dar poate fi, de asemenea, o provocare, indiferent dacă trăiți cu un venit ridicat sau scăzut. Dacă nu vă planificați bine finanțele, s-ar putea să vă adânciți și mai mult într-o gaură serioasă de datorii.

Achitarea datoriilor atunci când te lupți cu un venit scăzut s-ar putea simți mai degrabă ca o capcană din care este imposibil să ieși. Astfel, mulți oameni sfârșesc prin a lua credite online rapide pentru a plăti alte cheltuieli în timp ce se străduiesc să își echilibreze plățile datoriilor. Dar, în ciuda sentimentului copleșitor, este posibil să ieșiți din datorii ca persoană cu venituri mici.

Așadar, cum supraviețuiești cu un loc de muncă prost plătit, asigurându-te în același timp că împrumuturile tale sunt plătite la timp? Din fericire, există strategii practice pe care le puteți adopta pentru a vă ajuta să reduceți datoriile cu un venit scăzut. Iată pașii pe care îi puteți urma pentru a nu mai avea datorii cu salariul minim.

Cunoașteți-vă datoriile

Indiferent de câți bani câștigați, este imperativ să cunoașteți suma totală a datoriilor pe care le aveți față de instituții sau persoane. Atunci când sunteți hotărât să scăpați de datorii, trebuie să notați fiecare monedă pe care ați împrumutat-o, în scopul responsabilizării. Calcularea sumei exacte vă va ajuta să înțelegeți clar cât de mult aveți de rambursat, plus dobânda. De asemenea, este esențial să știți care este planul de plată și ratele pe care trebuie să le compensați în fiecare lună și dacă venitul dumneavoastră este suficient de sustenabil pentru a plăti datoria și a vă rezolva celelalte obligații financiare.

În plus, înțelegerea raportului dintre datorii și venituri vă va ajuta acum procentul din salariul dvs. brut care se îndreaptă spre plata datoriilor. Dacă DTI-ul dumneavoastră este mai mare, înseamnă că nu sunteți sănătos din punct de vedere financiar.

Prin urmare, analizați cu atenție extrasele de cont ale cardului de credit și ale împrumutului pentru a cunoaște sumele exacte de plată în fiecare lună.

Elaborați un buget

Mulți oameni se simt restricționați atunci când stabilesc un buget, dar acesta este benefic atunci când vă străduiți să scăpați de datorii. A avea un buget vă ajută să înțelegeți unde se duce fiecare bănuț și simplifică alocarea fondurilor la locul potrivit. Bugetarea este un instrument de gestionare financiară și nu o pedeapsă.

Astfel, trebuie să vă planificați finanțele, indiferent cât de puțin câștigați. Începeți prin a vă recunoaște veniturile și a vă urmări cheltuielile. Puteți utiliza aplicații de bugetare online pentru a vă ajuta să vă monitorizați obiceiurile de cheltuieli. Apoi, asigurați-vă că bugetul dvs. are categorii specifice pentru cheltuielile fixe și variabile.

În cele din urmă, puteți aloca 20% din venitul dvs. pentru economii și datorii. Începeți prin a vă achita datoriile; indiferent cât de mici sunt ratele, este mai bine decât să nu plătiți deloc. Revizuiți lunar bugetul și faceți ajustări, dacă este necesar, pentru a ține cont de orice schimbări în veniturile sau stilul de viață.

Evitați să vă îndatorați și mai mult

Din moment ce vă străduiți să scăpați de datorii, nu ar trebui să vă treacă prin minte să luați mai multe împrumuturi. Evitați să luați mai multe datorii și acordați prioritate reducerii împrumuturilor existente. Dacă supraviețuiți cu un venit scăzut și plătiți un împrumut, adăugarea de noi datorii vă va menține blocat într-un ciclu de datorii. Veți ajunge într-o gaură de datorii financiare din care ar putea dura mult timp să ieșiți.

Pentru a evita să luați mai multe împrumuturi personale, restrângeți bugetul și trăiți în limita posibilităților dumneavoastră. De asemenea, puteți să vă luați slujbe secundare suplimentare pentru a plăti unele cheltuieli.

Reduceți cheltuielile

Reducerea anumitor domenii de cheltuieli este imperativă dacă vă străduiți să ieșiți din datorii. Ar trebui să vă concentrați eforturile pe rambursarea datoriilor și nu pe un trai somptuos. Totul se rezumă la ajustarea bugetului și la asigurarea faptului că categoria neesențială are limite. Deși este grozav să vă răsfățați din când în când, puteți sacrifica banii destinați, de exemplu, divertismentului sau mesei pentru rambursarea datoriilor. Aflați ce secțiuni din stilul dvs. de viață sunteți dispus să tăiați și începeți să vă achitați datoriile fără a intra în incapacitate de plată.

Consolidarea datoriilor

Luați în considerare utilizarea abordării de consolidare a datoriilor pentru a ieși din datorii. Aceasta presupune contractarea unui singur împrumut uriaș pentru a achita alte împrumuturi multiple pe care le-ai putea avea. În cele mai multe cazuri, puteți consolida datoriile cardurilor de credit și împrumuturile personale într-unul singur. Consolidarea datoriilor simplifică rambursarea împrumuturilor și reduce stresul financiar, deoarece veți avea un singur împrumut cu dobândă redusă la care să vă gândiți.

Strategia de rambursare a datoriilor

Chiar și în calitate de persoană cu venituri mici, trebuie să aveți un plan solid de rambursare a împrumutului dumneavoastră. Puteți implementa strategia bulgărelui de zăpadă, în care vă concentrați mai întâi pe datoriile mai mici. În acest plan, ar trebui să plătiți rate minime, dar să alocați mai mulți bani pe cel mai mic împrumut. Odată ce ați achitat datoria cea mai mică, treceți la următoarea până când veți achita toate împrumuturile.

O altă opțiune este cea a avalanșei, care se concentrează mai întâi pe împrumuturile cu dobândă mare. În timp ce compensați plățile minime la împrumuturile existente, vă veți concentra mai întâi pe datoria cu cea mai mare dobândă. Veți continua cu această strategie până când veți scăpa de datorii.

Consiliere în materie de credite

Dacă încă vă întrebați cum veți putea plăti creditele cu salariul dvs. mic, puteți încerca consilierea de credit. Aceasta presupune angajarea unor profesioniști în domeniul financiar pentru asistență în ceea ce privește rambursarea datoriilor. Prin intermediul consilierii, veți primi sfaturi privind bugetarea, strategiile de rambursare a împrumuturilor și negocierea cu furnizorii de credite. Atunci când căutați o companie de consiliere în materie de credite, faceți diligențele necesare și asigurați-vă că este o agenție legitimă. Puteți face cercetări online, citi recenzii și solicita consultări înainte de a vă stabili asupra unei anumite companii. Agenții de consiliere în materie de credite vă vor ține de mână și vă vor ajuta să lucrați în limitele bugetului dvs. pentru a ieși din datorii.

Concluzia finală

Încercarea de a ieși din datorii ca persoană cu venituri mici poate părea un vis îndepărtat, dar este realizabil. S-ar putea să dureze luni sau chiar ani pentru a vă șterge datoriile, dar nu trebuie să vă faceți griji. Atâta timp cât sunteți dispus și dedicat să vă achitați împrumuturile, implementarea unei abordări corecte vă va ajuta să nu mai aveți datorii. Cu efort și disciplină, puteți urma pașii de mai sus și puteți prioritiza fiecare bănuț către o aventură semnificativă, iar în cele din urmă veți scăpa de datorii.

Sfaturi pentru a ieși din datorii cu un venit scăzut
Sfaturi pentru a ieși din datorii cu un venit scăzut